2097_krom_lille-pSpun-Light-T1-sortBeside_Gun_Guld

FLOS ble grunnlagt i 1962 i Merano, Italia, med sikte på å utvikle en rekke nye belysningskonsepter.

Helt fra starten av har kjennetegn selskapet vært sin tilnærming til lampe design og produksjon i høyeste kvalitet. FLOS har alltid jobbet med kjente og etablerte designere som starter med de Castiglioni brødre og Tobia Scarpa, som ble etterfulgt av Philippe Starck, Konstantin Grcic, Jasper Morrison, Marc Newson, Antonio Citterio, Patricia Urquiola, Marcel Wanders, for å nevne noen. Samarbeid med denne internasjonale liste av talenter har resultert i noen av de mest kjente og kommersielt vellykkede produkter i industriell design. Det har også resultert i en rekke priser og utmerkelser for både designere og selskapet. Flos produkter inngår også i mange permanente samlinger av design- og kunstmuseer rundt om i verden. Tradisjonen med å samarbeide med svært dyktige fagfolk omfatter også Flos salgsfremmende aktiviteter.

I 1971 Flos åpnet sin første datterselskap i Tyskland og i 1974 kjøpte den Arteluce, en historisk merkevare grunnlagt i 1939 av Gino Sarfatti, og åpnet en ny fabrikk i Bovezzo, like utenfor byen Brescia.

Piero Gandini, sønn av grunnleggeren Sergio, er ved roret i selskapet i dag, og under hans ledelse har selskapet vokst til en internasjonal organisasjon som tilbyr et komplett utvalg av boliger, kommersielle og selv skreddersydde belysning produkter. Selskapets kontrakts divisjon bistår arkitekter med kunnskap de har kjøpt over førti års erfaring, ikke bare som produsent, men også som en spesialitet lysanlegg designer for et bredt spekter av miljøer. Med sitt utrettelige arbeid for innovasjon og banebrytende teknologi, har Flos etablert seg som en global leder innen lysdesign. Sitt image og reklamekampanjer er betrodd til kjente internasjonale fotografer som Jean-Baptiste Mondino.

Flos forblir tro mot sin opprinnelse som et selskap og tilstreber å konsekvent opprettholde følgende «Flosophy»:

Være løsningen for alle belysningsbehov

Beholde identitet som en ekte «italiensk Design Factory»

Samarbeider med de beste designere

Investere i forskning innovative materialer og teknologi

Lage produkter med ikonisk og symbolsk appell

Flos er også et selskap fullt forpliktet til miljøspørsmål, stadig å utvikle produkter som er minst skadelige for miljøet både når det gjelder materiale og i produksjonsmetodene det sysselsetter.