Nielaus

Fly

Mange bekker små …

Det hele begynte i 1959 da Jeki Møbler AS ble grunnlagt som en produsent av polstrede møbler. I 1973 tok to medarbeidere i bedriften beslutningen om å skape deres egen virksomhet. Nykommeren fikk navnet Nielaus Møbler ApS.

Det noe spesielle navnet ble ofte forbundet med noe tysk, men i virkeligheten er det bare etternavnene til grunnleggerne, Nielsen og Lauersen, som er satt sammen til et nytt ord.

I 1981 overtok de nåværende eierne hele virksomheten, og i 1998 ble Nielaus Møbler ApS og Jeki Møbler AS slått sammen. Noen år senere ble det bestemt at hele kolleksjonen skulle markedsføres under merkenavnet Nielaus.

Historien om Nielsaus Møbler er egentlig historien om en rekke mindre møbelprodusenter som med tidens løp ender opp som ett selskap. De har alle et lodd i selskapets stolte historie, i dets sterke design- og håndverkstradisjoner, og i den høye kvaliteten som Nielaus står for i dag.

Bedriften sysselsetter rundt 30 medarbeidere, som alle bidrar til å tolke Nielaus-kulturen, og historien om møbelproduksjon, på ypperste vis.